Contrabanda cu ţigări moldoveneşti cu deltaplanul continuă

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dar cu origini în Republica Moldova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce a fost prins în timp ce ridica două colete cu ţigări paraşutate în localitatea vasluiană Viişoara dintr-un moto-deltaplan.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, în cele două colete se aflau 129.000 de pachete de ţigări, iar ele fuseseră introduse ilegal în ţara noastră peste râul Prut cu ajutorul unui aparat de zbor cu motor.

Locurile în care au fost paraşutate au fost bine stabilite de contrabandişti, pentru localizarea lor coletele având aplicate sisteme GPS, fiind utilizat un receptor.

„Suspectul, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor, bărbatul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete”, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Polţie al Judeţului Vaslui.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care au desfăşurat această activitate infracţională.

Sursa: adevarul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *