Poliția a reținut doi din trei suspecți pentru săvîrșirea omorului din Vâlcele.

Doi bărbați printre care și un minor au bătut un consătean până la moarte, după care au ascuns cadavrul în pădure.
Poliţia a reţinut doi din cei trei suspecţi, în urma unor investigaţii operative. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi  de “Omor intenţionat”, suspecţii riscă privaţiune de libertate până la 20 de ani s-au detenţie pe viaţă.

La data de 7 august, la marginea satului Vâlcele(Cantemir) în apropierea pădurii au fost depistate osemintele omeneşti a unei persoane neidentificate. Conform informaţiei deţinute de oamenii legii acesta, era un bărbat de 58 de ani locuitor al satului Vâlcele (Cantemir). Bărbatul a fost omorât la începutul lunii august, anul curent, de către 3 băştinaşii de ai săi.

În scopul elucidării acestui caz oamenii legi au iniţiat o cauză penală în baza art.145 al 3 Cod Penal al RM “Omor intenţionat”.

Astfel, ca rezultat al unui șir de investigații operative, oamenii  legii au reușit să identifice principalii suspecți. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați  de 32 și 27 ani, printre care și un minor de 17 ani originari din aceeaşi localitate cu victima. Doi dintre ei au fost reținuți.

Imediat oamenii legii au purces la examinarea cazului. Ca urmare a acţiunilor operativ – investigative întreprinse de poliţie s-a stabilit că la începutul lunii august  suspecţii împreună cu victima s-au întâlnit  la un pahar de vorbă  la domiciliul unuia dintre suspecţi.

După mai multe discuţii, amicii s-au luat la ceartă care, apoi, s-a transformat în bătaie. Suspecţii i-au aplicat bărbatului mai multe lovituri cu picioarele şi pumnii peste corp, în rezultatul cărora cel din urmă a decedat. Drept motiv al conflictului a fost o amintire din trecut, în care victima i-ar fi bătut pe aceştia.
Apoi, după ce a văzut că bărbatul nu dă nici un semn de viaţă şi pentru a şterge urmele oribilei crime, au dus cadavrul de la fața locului în pădurea din marginea satului unde l-au aruncat în tufișuri.

Poliția a stabilit că unul din cei trei suspecți –  minorul bănuit de omor nu învață la nici o instituție  de învăţământ și la momentul de față nu se află pe teritoriul țării.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *