Scandal de la ţigări în trenul Chișinău-București

Calea Ferată Moldova, care asigură transportul pe ruta Chişinău- Bucureşti, a chemat la bară Vama Iaşi pentru că , pe teritoriul României, nu mai are voie să vândă ţigări în vagonul restaurant.

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată Moldova” (ISCFM) şi Direcţia de Deservirea Călătorilor Filiala ISCFM au dat în judecată Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Iaşi după ce li s-a interzis, pe teritoriul României, să mai comercializeze ţigări în vagonul restaurant al trenului Chişinău- Bucureşti. Compania de transport feroviar din Moldova a cerut magistraţilor Tribunalului Iaşi anularea actului administrativ dat de autorităţile române şi plata cheltuielilor de judecată.

Potrivit plângerii adresate instanţei, pe 1 martie, în Punctul de Trecerea al Frontierei Ungheni- Prut organele de control vamal ale statului român au informat personalul din vagonul restaurant că nu mai au voie să vândă călătorilor ţigări cu timbru de Republica Moldova. Personalul a fost înştiinţat că măsurile sunt luate de DJAOV Iaşi şi sunt imediate.

sursa:adevarul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *