Un cap al unei grupări criminale cuniscut sub numele Arcașa a fost reținut

Un cap al unei grupări criminale cuniscut sub numele Arcașa a fost reținutIeri, 11 septembrie  2012, la orele 20:30, poliţia l-a reţinut pe Arcadie Bozari,  liderul unei grupări criminale ce activează în Moldova, România, Rusia şi Ucraina. În timpul reţinerii, care a avut loc pe strada Mihai Sadoveanu din Chişinău, suspectul a opus rezistenţă.

Arcadie Bozari, cunoscut în lumea interlopă drept „Arcaşa”, în vârstă de 39 ani, originar din Briceni, este recunoscut în România drept unul dintre cei mai sângeroşi membri ai lumii interlope. Membrii grupării au fost condamnați în România pentru comiterea mai multor crime grave, inclusiv atacuri tâlhărești, șantajuri, omor intenționat cu folosirea armei de foc. Potrivit cercetărilor angajaţilor Direcţiei poliţie criminală, în conlucrare cu angajaţii Direcţiei pentru combaterea crimei organizate, suspectul cât și membrii grupului sunt bănuiţi în multiple crime în Republica Moldova, Rusia, și Ucraina. Majoritatea membrilor acestei grupări criminale sunt sportivi fiind anterior condamnaţi. Membrii grupului sunt cunoscuţi ca autori ai mai multor infracţiuni  comise cu violenţă, în special şantaje, perceperea de taxe pentru protecţie, lipsiri de libertate și răpiri, precum şi trafic de autoturisme, prin facilităţile acordate de repatriere.

Membrii grupării criminale în frunte cu  Arcadie Bozari, alias „Arcașa”, sunt  suspectaţi că, în iulie 2012, l-au maltratat şi amenințat cu moartea cu o armă de foc pe un om de afaceri din Chişinău, impunîndu-l  să le transmită suma de 50.000 de dolari SUA.

Astfel, la data de 1 august 2012, Procuratura Generală a aprobat iniţierea unei cauze penale, în baza art. 189 al. 6 Cod Penal, care a permis întreprinderea unui şir de măsuri procesuale, autorizate de judecătorul de instrucţie, încununate cu reţinerea suspectului.

Poliția urmează să rețină și celelalte persoane implicate în săvârșirea infracțiunii. Cetățenii care recunosc individul reţinut și au avut de suferit în urma acțiunilor sale ilegale sunt rugaţi să se adreseze la următoarele numere de telefon: 022-577-177, 078-710-287 sau 902.

Sursa: MAI.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *