Trei tineri dintre care doi minori au fost reţinuţi în flagrant jefuind un apartament

Trei tineri dintre care doi minori au fost reţinuţi în flagrant jefuind un apartamentTrei tineri dintre care doi minori au fost reţinuţi în flagrant delict, în momentul în care încercau să sustragă obiecte de preţ dintr-o locuinţă, din sectorul Buiucani al capitalei.

Angajaţii Direcţiei Combaterea Crimei Organizate în conlucrare cu angajaţii CPS Buiucani, au intrat în posesia unei informaţii operative precum că în municipiul Chişinău activează o grupare criminală, specializată în furturi din locuinţe şi intenţionează să comită un furt dintr-o casă din sectorul Buiucani.

La scurt timp, după un şir de investigaţii de specialitate, suspecţii au fost identificaţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei tineri de 15 ani, 17 ani şi respectiv,19 ani, originari din capitală.

Imediat după stabilirea identităţii lor, cei trei au fost urmăriţi în scop de reţinere şi prevenire a unui eventual furt.

Astfel, ieri, în jurul orei 19.00, suspecţii au fost surprinşi de poliţie în momentul când aceştia se aflau într-o locuinţă de pe strada V. Coroban, din mun. Chişinău, încercând să însuşească mai multe bunuri materiale şi bani.

Cercetările poliţieneşti au stabilit că, deţinând informaţii despre lipsa proprietarilor domiciliilor, tinerii pătrundeau în locuinţe prin selectare de chei sau prin forţarea geamurilor şi uşilor.

Obiectele – ţintă le constituiau banii, bijuteriile din aur şi obiectele de preţ uşor transportabile.

Actualmente, suspecții sunt cercetați penal în baza art. 186 al.2 Cod Penal al RM – „Furt”, conform căruia, tinerii riscă pedeapsă cu o amendă în mărime de la 6.000 până la 10.000 de lei, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Poliţia verifică implicarea grupării şi în comiterea altor infracțiuni analogice. Oamenii legii fac apel către toți cetățenii care recunosc tipii și au avut de suferit de pe urma fărădelegilor lor, să sune la următorul număr de telefon 902.

Sursa: MAI.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *