Poliţia a reţinut mai multe persoane suspectate în afaceri cu droguri

La 15 septembrie curent, în urma verificării unei informaţii operative, parvenite din luna august a anului 2012, poliţia a reţinut un tînăr de 22 de ani, suspectat de realizarea substanţelor narcotice. În urma percheziţiei corporale, cît şi la domiciliul suspectului, poliţia a depistat aproximativ 20 gr. amfetamină şi 9 pastile extazy. Acesta a declarat oamenilor legii că intenţiona să le vîndă în cluburile de noapte din oraşul Bălţi.
La moment, suspectul este cercetat penal în baza art. 217/1 al. 4 cod Penal RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, tînărul riscă de la 7 pînă la 15 ani privaţiune de libertate.

Săptămîna trecută, angajaţii Direcţiei Antidrog întru verificarea informaţiei operative parvenite, au depistat pe un lot de pămînt, amplasat între hotarele satului Mihăileni raionul Rîşcani şi satul Baraboi, raiounul Donduşeni, o plantație de cînepă îngrijită.
S-a constatat că pămîntul pe care creştea cînepă, aparţine gospodăriilor ţărăneşti. Proprietarii, în vîrstă de 33 şi 34 de ani sunt originari din satul Mihăileni.
Cele 500 plante de cînepă ridicate de pe teren, au fost distruse de către poliţie.
Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217 al. 1 Cod Penal RM „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare” care prevede o amendă în mărime de la 4 pînă la 8 mii lei.
La moment, poliţia întreprinde măsuri operative de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui caz.

Zilele trecute, în urma măsurilor operative de investigaţie întreprinse de poliție, în gospodăria unei locuitoare din satul Balinţi, Soroca, în vîrstă de 74 de ani, au fost depistate 3 kg de marijuana, pe care le păstra în podul casei.
Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217 al. 2 Cod Penal RM „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare” care prevede o amendă în mărime de pînă la 14 mii lei sau privaţiune de libertate de pînă la 1 an.
Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *