Poliţia rutieră propune amenzi de 2000 lei pentru supraîncărcarea maxi-taxilor

Şoferii de microbuze care vor încălca normele de capacitate admisibile privind transportarea pasagerilor riscă amenzi duble. Astfel, ei vor trebui să plătească între 1.000 şi 2.000 de lei sau să fie privaţi de dreptul de a conduce pe un termen de 6 luni.

Persoanele cu funcţie de răspundere, responsabile de admiterea acestor încălcări, vor fi sancţionate cu o amendă de la 3.000 la 4.000 lei sau private de dreptul de a desfăşura activitatea pe un termen de la 3 luni la un an.

Persoanele juridice riscă o amendă de la 5.000 la 6.000 lei sau privarea dreptului de a desfăşura activitatea pe un termen de la 6 luni la un an.

De asemenea, persoanele care vor permite exploatarea mijloacelor de transport care nu au o stare tehnică satisfăcătoare, vor fi sancţionate cu o amendă de la 2.000 la 3.000 de lei.

Noile amenzi sunt prevăzute într-un proiect privind modificarea Codului Contravenţional pregătit de Poliţia Rutieră. Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează a fi aprobat de Guvern.

Anterior, un grup de iniţiativă din partea şoferilor de microbuze a întocmit o listă cu cerinţe şi propuneri pentru îmbunătăţirea serviciilor doar ca tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi să fie majorat până la 5 lei.

Printre aceste condiţii se numără şi suplimentarea mijloacelor de transport cu numărul necesar de scaune şi stabilirea unei linii roşii, până unde ar trebui să fie îmbarcaţi pasagerii.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *