Alţi doi membri ai grupării criminale “Machena” reținuți de poliție

Ofiţerii Direcţiei generale servicii operative a Departamentului Poliție în conlucrare cu cei de la BDPS „Fulger”, i-au reţinut miercuri, 19 septembrie, pe Decev Alexandr, și concubina acestuia Guţul Svetlana, ambii membri activi ai organizaţiei criminale „Machena.

Suspecții au fost încătuşați la domiciliul acestora, pe care îl închiriau, pe stradela Liviu Damian din sectorul Râșcani al capitalei. În momentul reținerii, bărbatul a încercat să fugă prin geamul din spate a case și datorită reacţiei promte, şi intervenţiei operative a poliţiștilor acesta a fost reținut.

 

În urma percheziţiilor desfăşurate, în locuință au fost depistate și ridicate: un pistol de model „Revolver”, 2 sacoşe cu masă vegetală de culoare verde cu miros specific (marijuana), obiecte pentru pregătirea masei vegetale şi o grenadă de tip F-1

Guţul Svetlana Anatolie, în vârstă de 44 de ani, originară din municipiul Chișinău și Decev Alexandr Leonid, în vârstă de 37 de ani, originar din UTA Găgăuzia orașul Comrat,au fost anterior judecați pentru fabricarea și punerea în circulație a banilor falși și respectiv pentru comercializarea drogurilor.

Poliţia întreprinde în continuare măsuri operative de investigaţii, pentru a stabili complicitatea acestora în săvârşirea altor crime.

Astfel, până în prezent s-a demonstrat implicarea aşa-ziselor “autorităţi criminale”, în diferite activităţi ilegale, cum ar fi: furturi, jafuri, atacuri tâlhăreşti, şantajuri, escrocherii, etc.

DGSO va continua documentarea tuturor membrilor acestei organizaţii criminale, care practică această „îndeletnicire” de terorizare a societăţii civile, întru estorcarea mijloacelor băneşti.

sursa:mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *