Copii protestează ca să nu rămînă fără şcoală

Au ieşit în faţa Guvernului pentru a cere autorităţilor să nu-i lase fără şcoală. Vorbim despre un grup de elevi de la gimnaziul numărul 3 din sectorul Botanica al capitalei. În speranţa că vor fi auziţi, micuţii, însoţiţi de părinţi, au scandat sub geamurile demnitarilor că nu vor admite închiderea şcolii. Doleanţele şcolarilor, însă, nu au fost auzite de nimeni. Autorităţile ţin una şi bună: gimnaziul va fi închis din cauza numărului redus de elevi.

Elevii şi părinţii spun că au fost anunţaţi săptămâna trecută că gimnaziul lor va fi închis pe 24 septembrie. Şi asta chiar dacă în vară au adunat bani pentru reparaţii.

Elevii au cerut autorităţilor să amâne cu un an închiderea liceului. Doar că în zadar. Niciun funcţionar de la Guern nu a ieşti în faţa protestarilor. Solicitată de Jurnal TV şefa direcţiei învăţământ din capitală, Tatiana Tverdohleb, a declarat că toţi cei 95 de elevi, dar şi profesorii din gimnaziu vor fi transferaţi la liceul Mircea cel Bătrân. Pentru a economisi banii statului, Ministerul Educaţiei a propus reorganizarea a 370 de instituţii de învăţământ, până în 2013.

Sursa: jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *