Poliția a desoperit droguri de 30000 lei în cadrul desfăşurării operaţiunii „MAC 2012”

Poliția a desoperit droguri de 30000 lei în cadrul desfăşurării operaţiunii „MAC 2012”În cadrul desfăşurării operaţiunii „MAC 2012”, oamenii legii continuă să întreprindă acțiuni speciale de investigație, menite să prevină și să combată cazurile de creștere, păstrare, preparare, comercializare, circulație a substanțelor narcotice.

Astfel, la data de 19 septembrie curent, angajații Direcției Antidrog din cadrul Departamentului Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, au documentat mai multe cazuri de cultivare şi comercializare a cânepei pe teritoriul Republicii Moldova.

În primul caz, ofiţerii Direcţiei Antidrog în conlucrare cu angajații Comisariatului de poliţie al raionului Dondușeni și cei ai procuraturii generale au reținut doi suspecți: un cuplu din satul Cernoleuca, raionul Dondușeni. Femeia, în vârstă de 43 de ani şi soțul acesteia, în vârstă de 45 de ani, au fost surprinşi de forțele de ordine în momentul în care încercau să pună în vânzare 5 kg de paie de mac. Specialiștii au estimat costul drogurilor ridicate la 30.000 lei.

În cel de-al doilea caz, angajaţii CPr Orhei au reţinut un bărbat, suspectat de prepararea şi comercializarea drogurilor. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, este locuitor al satului Ivancea, raionul Orhei.

Confrom datelor operative, acesta oferea locuința pentru consumul de droguri.
În urma acţiunilor investigativ-operative, poliţia a efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului, de unde au ridicat 1 kg de marijuana.

Potrivit informaţiilor deţinute de poliţie, pe lângă faptul că suspectul prepara şi comercializa droguri, acesta era şi consumator activ.

Tot în cadrul operațiunii MAC, pe două loturi de pământ, amplasate în satul Camenca, raionul Glodeni, ofițerii CPr Glodeni au depistat peste 100 plante de cânepă. Plantele bine îngrijite, învelite cu un material de culoare albă, erau camuflate printre plantele de porumb.

În scurt timp, ca rezultat al măsurilor de investigație efectuate, ofițerii au stabilit că loturile aparțin unor bărbați, în vârstă de 44 și respectiv de 52 ani, domiciliați în același sat.

În ambele cazuri cânepa a fost nimicită prin ardere.
Actualmente, cazurile sunt cercetate de poliție în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, căilor de distribuire a drogurilor și persoanelor implicate în aceste afaceri.

Sursa: MAI.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *