Au condus în stare de ebrietate iar acum au rămas fărăepoleți

Au condus în stare de ebrietate iar acum au rămas fărăepolețiAu băut fără măsură, iar acum plătesc cu funcţiile. Poliţistul prins beat la volan în cadrul operaţiunii desfăşurate la Bălţi şi-a depus demisia, iar ofiţerul Anticorupţie, care la fel a condus sub influenţa alcoolului, este suspendat din funcţie. Unicul care mai rămâne în exerciţiu, din cei trei oameni cu epoleţi, este procurorul anticorupţie. Procuratura Generală nu a anunţat deocamdată nicio sancţiune.

Potrivit şefului Centrului Anticorupţie, Viorel Chetraru, subalternul său nu recunoaşte că ar fi fost beat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când a fost oprit de cei de la Poliţia Rutieră, pe străzile oraşului Bălţi. Totuşi, pe acest caz a fost pornită o anchetă internă.

În schimb, poliţistul suspectat că era în stare de ebrietate, şi-a prezentat cererea de demisie la doar o zi de la incident. Ministrul de Interne, Dorin Recean a declarat pentru Jurnal TV că, astăzi, până la sfârşitul zilei va semna şi ordinul de eliberare din funcţie.

Procurorul de la Anticorupţie, prins beat la volanul unui BMW, rămâne deocamdată în funcţie. Cel puţin, până la rezultatele finale ale expertizei, ce urmează să stabilească gradul de alcoolemie a acestuia. Solicitat de Jurnal TV, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că procurorul general a fost anunţat despre incident, iar acum soarta subalternului urmează să fie decisă de Valeriu Zubco. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliţia Rutieră şi Brigada cu Destinaţie Specială „Fulger”, au desfăşurat o operaţiune la Bălţi. Dintre 120 de şoferi opriţi din drum, fiecare al şaselea s-a dovedit că a consumat alcool. Pe lângă cei trei oameni ai legii, poliţiştii au mai documentat doi oameni de afaceri şi alte persoane influente din oraş, care erau în stare de ebrietate.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *