Contrabandă cu materie primă din piele, reţinută de colaboratorii vamali

Contrabandă cu materie primă din piele, reţinută de colaboratorii vamaliColaboratorii vamali din cadrul postului vamal Leuşeni-Albiţa au contracarat, ieri 26 septembrie, o tentativă de introducere ilegală a unui lot cu materie primă din piele în asortiment, procurată din Portugalia.

În cadrul controlului vamal al microbuzului de model „Ford Tranzit”, care transporta colete neînsoţite din Portugalia în Republica Moldova, colaboratorii vamali au depistat camuflate în compartimentul marfar peste 50 rulouri de piele de  (în total 100 M pătraţi), destinate pentru confecţionarea mobilei moale precum şi alte articole.

Totodată, controlul fizic detaliat al compartimentului marfar a scos la iveală un aparat de sport multifuncţional (trenajor)şi un generator de performanţă de model ,,Honda 5500 C.X.S, care de asemenea au fost tăinuite şi nedeclarate organului vamal.

Din declaraţii conducătorului auto, lotul din piele urma să fie comercializat angro unei companii specializate pe capitonarea mobilei moale.

Pe cazul dat, de către organul de urmărire penală a Serviciului Vamal a fost iniţiată o cauză penală în conformitate cu  art. 248 – „Contrabandă”, Cod Penal al Republicii Moldova, potrivit căruia persoana riscă pînă la 2 ani privaţiune de libertate sau achitarea unei amenzi de pînă la 6 mii lei.

Sursa: customs.gov.md

Contrabandă cu materie primă din piele, reţinută de colaboratorii vamaliContrabandă cu materie primă din piele, reţinută de colaboratorii vamaliContrabandă cu materie primă din piele, reţinută de colaboratorii vamali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *