Poliția a reținut un bărbat suspect de comiterea unui viol în Fălești

La 19 septembrie în adresa Comisariatului de poliţie din raionul Fălești a parvenit o plângere de la o bătrână din orașul Fălești, precum că ea a fost violată de un tip necunoscut. Imediat poliţia din localitate a iniţiat un şir de acţiuni operative de investigaţie în scopul identificării şi reţinerii făptaşului.

În urma investigațiilor, la 28 septembrie, poliţia a reținut suspectul – un tânăr de 25 ani, locuitor a satului Catranâc (Fălești), anterior judecat pentru jaf.
Infracțiunea a avut loc în preajma unui teren agricol din orașul Fălești.

În prezent, în privinţa suspectului a fost iniţiată o cauză penală în baza art.171 al.1 Cod penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoana culpabilă de “Violul, adică raportul sexual săvîrşit prin constrîngere fizică sau psihică a persoanei sau profitînd de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa” , se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani.

De menţionat că frecvent, persoanele suspectate de comiterea unor astfel de infracţiuni nu sunt pedepsite conform legislaţiei, deoarece din motive diverse, victimele nu se adresează la poliţie, fapt care încurajează săvârşirea unor astfel de crime.

Violul şi acţiunile violente cu caracter sexual este pedepsit, în dependenţă de gravitatea urmărilor, cu până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenţiune pe viaţă.
Sursa:mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *