Patru tineri reținuți după ce au maltratat și jefuit un operator de la o stație PECCO din satul Recea, Strășeni

Patru tineri reținuți după ce au maltratat și jefuit un operator de la o stație PECCO din satul Recea, StrășeniPatru tineri, printre care și un minor, au fost reținuți de poliție la numai câteva ore,  fiind bănuiți că au  maltratat și jefuit  un operator de la o stație PECCO din satul Recea (Strășeni).
Ieri, 1  octombrie, la ora 23: 00, Unitatea de Gardă a Comisariatului de Poliție din Strășeni a fost sesizată despre comiterea unei tâlhării la o stație PECCO din staul Recea (Strășeni).
Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ al Comisariatului de Poliție Strășeni, care a stabilit că patru persoane necunoscute au pătruns pe teritoriul stației PECCO, au imobilizat operatorul, aplicându-i lovituri  cu o rangă de fier  și i-au sustras din buzunarul hainei 420 de lei, după care, au părăsit locul infracțiunii. Actualmente victima se află în spital stare gravă.
Angajații Comisariatului de Poliție Strășeni, în conlucrare cu Direcția generală servicii operative a Departamentului poliție al MAI, au inițiat un plan de acțiuni speciale de investigație, menite să elucideze cazul. Astfel, pentru prinderea suspecților, au fost puşi pe jar zeci de oameni în uniformă, fiind instalate filtre de poliţişti la intrările și ieșirile din satul Recea și satele vecine.
La numai câteva ore de la comiterea infracțiunii, oamenii legii au reușit să identifice și să rețină membrii grupării criminale, în apropierea satului Negrești    (Strășeni) la o distanță de 15 km de locul comiterii tâlhăriei.
Capul grupării, în vârstă de 18 ani, originar din Tătărăști (Strășeni), a fost anterior judecat pentru infracțiuni de același gen. Ceilalți trei, doi dintre care de 19 și 20 de ani sunt originari din Zubrești, același raion, și un minor de 17 ani cu domiciliul în municipiul Chișinău.
Cei patru sunt cercetați penal în baza art. 188 al. 2 Cod Penal al RM “Tâlhăria”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia,  riscă până la 10 ani de închisoare.
Poliția vine cu un apel către toți cei, care au avut de suferit în urna acțiunilor acestor indivizi, să se adreseze la următorul număr de telefon: 902

Centrul de presă al DP MAI,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *