Două persoane şi-au pierdut viaţa în incendii în ultimile 24 de ore

În ultimele 24 de ore în Republica Moldova au avut loc 5 incendii, în două din ele doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa. Prima tragedie a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Nişcani, raionul Călăraşi. Un bărbat de 63 de ani a căzut victima propriei imprudenţe. Focul a afectat doar salteaua şi lenjeria de pat. Din nefericire produsele toxice emanate de incendiu au fost fatale pentru proprietar.

Un alt incendiu care a răpus o viaţă de om a avut loc în satul Bălcăuţi raionul Briceni. De această dată victima focului a fost un bărbat de 54 de ani. Incendiul a afectat acoperişul casei de locuit şi bunurile materiale din interior. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor urmează să stabilească toate circumstanţele şi cauzele producerii incendiilor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia să ţină cont de regulile antiincendiare pentru a preveni producerea tragediilor. Totodată în vederea preîntâmpinării incendiilor, inspectorii organizează controale în cadrul sectorului locativ, iar oamenii sunt instruiţi la capitolul pericolul focului.

De la începutul anului curent în Republica Moldova au avut loc 1587 incendii în care şi-au pierdut viaţa 102 persoane, inclusiv 5 copii.
Sursa: dse.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *