Poliţia a reţinut două persoane suspectate de trafic ilicit de droguri

 În primul caz, suspectul, de 46 de ani, originar din capitală, a fost reţinut de către poliţie în momentul în care  prepara opium acetilat.
Ca rezultat al unui complex de măsuri operative de investigaţie, angajații Direcției antidrog în conlucrare cu Procuratura, au acumulat probe privind activitatea ilegală a bănuitului, implicat în prepararea și comercializarea drogurilor.

În urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia, poliţia a ridicat o sticlă de apoximativ de 0,5 litri, în care se afla substanță narcotică – opium ; o sacoșă de 0,5 kg paie de mac precum și unelte destinate fabricării substanțelor narcotice.

Pe acest caz, suspectul este cercetat penal în baza art. 217 al. 4 Cod Penal RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare”, acesta riscă pînă la 7 ani privaţiune de libertate.

Un alt caz de realizare a substanţelor narcotice a fost elucidat de către poliţia din Bălți. În urma unei informaţii operative de investigaţii, angajaţii Comisariatului de poliţie din Bălţi au reţinut o persoană suspectată de realizarea marijuanei.

În urma percheziţiei automobilului suspectului, de 29 de ani, originar din oraşul Rîşcani, oamenii legii au depistat aproximativ 30 pahare de marijuana, pe care acesta urma să le vîndă pe teritoriul municipiului Bălţi.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 Cod Penal RM  “Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Conform legislaţiei, bărbatul riscă privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *