2.000 litri de motorină întroduse ilegal în ţara din regiunea transnistreană

Ofiţerii Direcției investigare a fraudelor din cadrul Departamentului Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne au înregistrat 3 cazuri de transportare ilicită a mărfurilor.

În primele două cazuri, oamenii legii au stopat pe traseul Dubăsari-Chișinău, pentru verificarea actelor, două autoturisme – unul de model „Mercedes” și celălalt de model „Volksvaghen LT”.
Șoferii, de 26 și 41 de ani, transportau în locuri special amenajate și tăinuite 2.000 litri de motorină fara acte de proveniență.
Forțele de ordine au stabilit că motorina a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din regiunea transnistreană.
În cel de-al treilea caz, este vorba despre un automobil de model „Wolksvagen Passat” care a fost stopat în apropierea satului Fârlădeni (Căușeni). In masina a fost depistată marfă în asortiment ( încălțăminte pentru femei și bărbați, ciorapi), fără acte de proveniență și însoțire. Aceasta era transportată din orașul Bender, ocolind posturile vamale interne.
Conform estimărilor preliminare, suma motorinei și a mărfii depistate în cele trei cazuri, se ridică la peste 80.000 de lei.
Actualmente poliția cercetează cazurile pentru a atrage la răspundere persoanele implicate conform legislației, bunurile fiind confiscate.
Sursa: tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *