O grenadă a fost găsită într-o grădină din centrul capitalei

O grenadă a fost găsită într-o grădină din centrul capitaleiGrenada descoperită ieri în sectorul Centru al capitalei s-a dovedit a fi un pericol enorm. Pentru că putea exploda în orice moment specialiştii au detonat-o controlat chiar în locul în care a fost găsită. Bărbatul care a făcut descoperirea neobişnuită în curtea casei sale, habar nu are de unde s-a luat proiectilul.

S-a întâmplat în după amiaza zilei de ieri, în sectorul Centru al Capitalei. Bărbatul lucra în grădină când a dat peste un obiect suspect. Şi-a chemat vecinii şi împreună au ajuns la concluzia că este vorba despre o grenadă.

Bărbatul nu înţelegea atunci că-şi pune viaţa în pericol. Riscul producerii unei explozii s-a dovedit a fi unul destul de mare. Mai precauţi au fost poliţiştii sosiţi la faţa locului. După câteva cercetări, specialiştii de la secţia tehnico-explozivă au ajuns la concluzia că muniţia nu putea fi transportată. Ei au hotărât să nimicească grenada pe loc. Prima tentativă de distrugere, însă, a eşuat. Proiectilul a fost detonat din a doua încercare.

Nu este clar cum a ajuns proiectilul în grădina bărbatului. Vecinii presupun că a fost adus de apele unui râuleţ din zonă. Tot în această săptămână, geniştii au descoperit o grenadă de luptă într-o gospodărie din Stăuceni, într-o debara. Proiectilul a fost distrus într-un câmp din preajmă.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *