Autobuzele Ministerul Educației cumpărate cu diverse fraude

Premierul Vlad Filat este nemulțumit de modul în care în ultimii ani au fost efectuate achizițiile publice de către Ministerul Educației.

Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe cu colectivul Ministerului Educaţiei efectuate după ce în presă au apărut informații precum că cele 109 autobuze școlare ar fi fost procurate la un preț dublu față de cel afișat de producător.

„Din bugetul Ministerului de un miliard de lei, 82 de milioane lei au fost direcţionate pentru diferite achiziţii. Ca urmare a investigaţiei efectuate în acest domeniu, au apărut mai multe semne de întrebare, cum ar fi de ce doar unele companii devin beneficiare, care sunt criteriile de achiziţie a cărbunilor, de ce autori sau coautori ai cărţilor de studiu sunt obligatoriu responsabili de la Ministerul Educaţiei şi multe alte aspecte”, a precizat premierul. Acesta a solicitat ministrului să fie efectuată o anchetă internă, iar „documentele depistate să fie direcţionate Centrului Naţional Anticorupţie şi Procuraturii Generale”.
Sursa: timpul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *