Elevul din Tiraspol, Alexandru Bejan, este acuzat de terorism și riscă să ajungă în temnițele separatiste.

Elevul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol Alexandru Bejan, acuzat de terorism de securitatea transnistreană, va trece luni, 15 octombrie, printr-o nouă şedinţă de judecată.

Amintim că, în ianuarie 2012, Alexandru Bejan, elev în clasa a 11-a la Tiraspol a fost citat de KGB, iar o lună mai târziu a fost reţinut, fiind acuzat de terorism.

Alexandru Bejan este acuzat pe dosarul „Teroristul”, iniţiat încă în aprilie 2011 în baza unei scrisori anonime adresate şefului aşa numitului Minister de Interne din Tiraspol. Autorul scrisorii cerea să i se restituie o sumă de bani care i-ar fi fost sustrasă de angajaţi ai miliţiei transnistrene, în caz de refuz el ameninţa cu introducerea de substanţe toxice în grădiniţele din Tiraspol, transmite Europa Liberă.

Publika.md subliniază că prima şedinţă de judecată a avut loc pe data de 14 septembrie, curent, însă aceasta a fost amânată din cauza că a avut loc în limba rusă şi Alexandru a solicitat un traducător.

În cadrul procesului, Alexandru a negat acuzaţiile care se aduc şi anume faptul că ar fi autorul unor bilete de amenințare trimise grădinițelor din Tiraspol.

Menţionăm că în prezent Alexandru are interdicţie de a părăsi regiunea transnistreană.
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *