La Briceni se jefuieşte ca în filme staţiile Peco

La data de 10 octombrie curent, în jurul orei 22:20, două persoane necunoscute, cu cagule pe cap, au intrat într-o staţie PECO și ameninţînd operatorul cu un pistol, au strigat: „nu mişcă nimeni, are loc un jaf”. În cîteva clipe, suspecţii au sustras din casă 450 lei, după care au dispărut într-o direcţie necunoscută.

În dimineața zilei următoare, în jurul orei 8:00, la unitatea de gardă a Comisariatului de poliţie din Briceni a parvenit un apel telefonic de la proprietarul unui magazin. Bărbatul, în vîrstă de 58 de ani, a anunţat poliţia precum că noaptea, persoane necunoscute au pătruns pe ascuns în magazinul de materiale de construcții din oraşul Lipcani, de unde au sustras bani și bunuri materiale în valoare de 5.800 lei. La fata locului, oamenii legii au stabilit că suspectul a intrat prin deteriorarea acoperișului.

În urma masurilor operative întreprinse, la doar cîteva ore, oamenii legii au reţinut suspectul, care şi-a recunoscut pe deplin vina.
La domiciliul bănuitului, un tânăr de 25 de ani, locuitor al oraşului Lipcani, poliţia a depistat bunurile sustrase din magazin, o cagulă de culoare neagră şi pistolul folosit la jaful de la benzinărie, care s-a dovedit a fi un mulaj. Mai mult, suspectul avea în casă CD-uri cu filme despre jafuri.

În prezent, poliţia acumulează probe pentru reţinerea complicelui. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 186 al.2 și 187 al.2 Cod Penal al RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Jaf” şi „Furt”, suspectul riscă o amendă în valoare de pînă la 20 mii lei sau privaţiune de libertate pînă la 6 ani.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *