Furau automobile se plimbau şi le părăseau

La data de 13 octombrie curent, la Unitatea de Gardă a Comisariatului de poliţie al raionului Ungheni, a parvenit o plângere din partea unui locuitor din satul Chirileni. Bărbatul a declarat că i-a fost sustrasă mașina de model „Fiat Scudo”, parcat în preajma curții.
Ulterior, după cîteva ore de la comiterea infracțiunii, a fost depistat automobilul abandonat la marginea iazului din apropierea satului Cioropcani (Ungheni), fără careva defecţiuni.

În urma măsurilor operative de investigaţie, întreprinse de angajaţii CPR Ungheni, în conlucrare cu ofițerii BDS Fulger, s-a reuşit identificarea suspecților.

Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri, de 17 și 18 de ani, locuitori ai satului Bușila (Ungheni).

Poliția a stabilit că în noaptea de 12 spre 13 octombrie curent, suspecții au răpit automobilul pe care proprietarul l-a lăsat la poarta gospodăriei, cu uşile descuiate şi cheile în lacătul de pornire.

Fiind audiaţi de către poliţişti, bănuiții susţin că ținteau unitățile de transport lăsate nesupravegheate. Scopul lor era să se plimbe, apoi părăseau automobilul şi dispăreau. Este de menţionat faptul că aceștia anterior au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni similare.

Potrivit datelor preliminare, acești tineri activau pe teritoriul raionului Ungheni de un an de zile. Ei sunt cercetaţi în cadrul unei cauze penale intentate în temeiul art.192/1 al. 1“Răpirea mijlocului de transport”, Cod penal al RM, riscă amendă în valoare de la 10.000 la 20.000 de lei sau închisoare de la 1 pînă la 3 ani.
Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *