Trei tineri au încercat să ajungă ilegal în Italia

Poliţia de Frontieră a reţinut trei cetăţeni ai Republicii Moldova, care intenţionau să treacă ilegal frontiera moldo-română, ca ulterior să ajungă la muncă în una din ţările spaţiului Schengen.

Potrivit Serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră, cei trei tineri, cu varste cuprinse între 17 şi 20 ani, domiciliaţi în satul Gura Galbenei, raionul Cimişlia, au fost reţinuţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Leuşeni la linia de frontieră din apropierea satului Nemţeni, raionul Hînceşti.

În cadrul anchetei, tinerii au declarat că intenţionau să treacă înot rîul Prut cu scopul de a ajunge în ţara vecină, unde erau aşteptaţi de o persoană necunoscută, care urma să-i ajute să-şi continue ilegal drumul pînă în Italia. Cei doi băieţi şi fata minoră aveau cu ei rucsacuri cu toate cele necesare, bani şi o funie cu lungimea de 80m.

Poliţiştii de frontieră au întocmit tinerilor act de reţinere sub aspectul tentativei de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi, ulterior, au fost deferiţi Comisariatului de poliţie Hînceşti.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *