Autobuzele şcolare în atenţia procuraturii

Cazul autobuzelor scolare a ajuns in atentia Procuraturii Generale si a Centrului Anticoruptie, dupa ce o comisie a Ministerului de Finante a descoperit mai multe nereguli.

Lipsesc rapoartele mai multor experti tehnici, iar unele acte nu au semnaturile membrilor comisiei responsabile. Viceministrul Educatiei, Igor Grosu, pune aceste nereguli pe seama mai multor angajati ai Ministerului, dar nu a dat nume.Anchetatorii urmeaza sa identifice vinovatii, iar in cateva saptamani o experiza va stabili starea tehnica a autobuzelor pentru a se afla daca au fost cumparate la un pret real.

Pentru fiecare vehicul, din totalul celor 109, Guvernul a platit aproape un milion de lei.

Neregulile ies la iveala dupa ce PRO TV a aratat ca pe site-ul producatorului din Ucraina, de unde au fost achizitionate autobuzele, sunt afisate preturi de doua ori mai mici decat cele oferite de Moldova.

<p id=”proembed”></p><script type=”text/javascript”> var optiuni = {media_id:’WCp’,autostart:false,fullscreen:false,proWidth:448,proHeight:366 };</script><script src=”http://dev.protv.md/embed_video/” type=”text/javascript”></script>

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *