Protestul părinţilor din satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni

Copiii de grădiniţă din satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni, nu frecventează, de trei zile, instituţia preşcolară. Asta pentru că părinţii lor au decis să protesteze în acest mod faţă de decizia directorului instituţiei de a o transfera în alt sediu. Oamenii spun că în noul edificiu nu sunt condiţii adecvate şi este frig. Din această cauză, Centrul de Sănătate Publică i-ar putea sista activitatea.

„E frig, vine timp de iarnă, ger. Copiii sunt mici au câte trei anişori, acolo e frig, ei repede răcesc” a spus o femeie.

„Dacă se va face de alt an reparaţie, vara o să-l ducem dar iarna nu-i ducem”, a mai adăugat o femeie.

Directorul grădiniţei recunoaşte că nu are niciun document care i-ar fi permis să schimbe sediul.

„Nu am niciun act care să confirme schimbarea sediului, am doar o permisiune verbală”, a spus directoarea grădiniţei, Tamara Ilcu.

Nici Primăria nu a emis vreo autorizaţie în acest sens.

„De la administraţia publică locală nu este nicio dispoziţie de a trece grădiniţa din blocul respectiv”, a menţionat primarul comunei Balatina, Dumitru Iaţuc.

Centrul de Sănătate Publică din Glodeni califică decizia directorului drept una ilegală şi nu exclude sistarea activităţii instituţiei.

„Vom emite o prescripţie sanitară cu măsuri concrete de creare a condiţiilor normale. Până atunci trebuie să fie sistată activitatea grădiniţei”, a menţionat medicul igienist de la Centrul de Sănătate Publică din Glodeni, Larisa Istrati.

Grădiniţa din satul Clococenii Vechi, raionul Glodeni, este frecventată de 20 de copii.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *