3 moldoveni arestaţi pentru falsificarea actelor de cetăţănie romană

Oamenii legii au retinut 3 cetateni moldoveni, membrii unei grupari, fiind suspectati ca ar fi acordat contra cost, acte românești. Pentru aceste servicii, cetăţenii urmau să achite între 1.500 și 2.000 de euro.

Liderul grupării, un cetățean de 37 de ani, originar din satul Nișcani (Călărași), coordona activitatea grupului. Ceilalți doi membri, organizau transportarea migranților și asigurau perfectarea actelor românești.

Iniţial, pentru plecare, victimelor li se organiza obţinerea vizei de intrare în țara vecină. Ulterior, aceștia erau preluați de complicii români, care deja în baza actelor de identitate românești le organizau trecerea ilegală a frontierei româno-ungare și-i transportau în diferite state ale U.E.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni se pedepsesc cu amendă în mărime de la 16000 la 20000 de lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani.

Sursa: tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *