3 persoane suspectate de organizarea migrației ilegale în U.E au fost reţinute

 Angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul MAI a reuşit să stopeze activitatea unei grupări criminale specializate în organizarea migraţiei ilegale în spațiul schengen, în baza actelor de identitate false.

Întru verificarea informaţiei şi documentarea activităţii ilicite, desfăşurate de membrii grupării, poliţia a iniţiat înfăptuirea unui complex de măsuri operative de investigaţii.

În cadrul investigaţiilor, angajații forțelor de ordine au  stabilit că gruparea este constituită din 3 membri, cetăţeni ai Republicii Moldova, care  au clar determinate rolurile între ei precum și o schemă stabilită pentru transportarea clienților la destinaţie.

Liderul grupării, un cetățean de 37 de ani, originar din satul Nișcani (Călărași), coordona activitatea grupului. Ceilalți doi membri, unul în vârstă de 27 de ani, originar din satul Caracușeni (Briceni) și celălalt de 34 de ani, originar din municipiul Chișinău, organizau transportarea migranților și asigurau perfectarea actelor românești.

Potrivit informațiilor acumulate de oamenii legii, persoanele implicate foloseau  mai multe scheme frauduloase.

Iniţial, pentru plecare, victimelor li se organiza obţinerea vizei de intrare în țara vecină. Ulterior, aceștia erau preluați de complicii români,  care deja în baza actelor de identitate românești le organizau trecerea ilegală a frontierei româno-ungare și-i transportau în diferite state ale U.E. Pentru „serviciile” oferite, cetăţenii urmau să achite între 1.500 și 2.000 de  euro.

În urma efectuarii perchezițiilor de specialitate a unui automobil și a unui oficiu ce aparține  suspecţilor, au fost depistate acte de identitate cu semne de falsificare și tehnică specială cu care ar fi putut fi falsificate actele.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 362/1 al.3 Cod Penal al Republicii Moldova “Organizarea migraţiunii ilegale”.

Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni se pedepsesc cu amendă în mărime de la 16000 la 20000 de lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani.

În prezent, poliţia cercetează cazul în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate în această activitate infracţională și tragerii lor la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

<embed src=’http://mai.md/libs/jwplayer/player-viral.swf’ height=’200′ width=’328′ allowscriptaccess=’always’ allowfullscreen=’true’ flashvars=’file=http%3A%2F%2Fmai.md%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fvideo%2Ftrafick_0.flv&plugins=viral-1d’/>

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *