La Donduşeni au fost descoperite sucuri si crenvuşti cu termenul de valabilitate expirată.

La Donduşeni au fost descoperite sucuri si crenvuşti cu termenul de valabilitate expirată.Crenvusti, suc de mere si pasta de tomate expirate. Asta au gasit angajatii Agentiei pentru Protectia Consumatorilor in urma unui control efectuat la gadinita-cresa si gimnaziul din satul Taul, Donduseni. Solicitat de Pro Tv, primarul localitatii spune insa ca in procesul verbal pe care l-au intocmit inspectorii nu este mentionata nicio incalcare.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, controlul a fost efectuat acum doua saptamani, dupa ce o persoana a anuntat ca la gradinita copiii sunt hraniti cu produse expirate.

La gradinita-cresa si gimnaziu au fost descoperite 19 loturi de produse alimentare expirate, cu care urmau sa fie hraniti copiii prescolari și elevii, printre care: crenvuști, expirati de 20 de zile, pasta de tomate, expirata de 2 ani, suc de mere, expirat de 3 ani, si crupe de ovăz, expirat de 6 luni.

Deasemenea, au fost depistate mai multe alimente care nu aveau certificatul de conformitate.

Daca va fi găsit vinovat, primarul satului Taul, dar si alti responsabili de la primarie, risca amenzi de pana la 12 mii de lei.

Sursa: ProTV.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *