În doar două ore, cinci mașini cu numere RM A, RM G și RM P au comis încălcări

Cinci mașini cu numere ale autoritățile publice au comis încălcări în doar două ore, la o intersecţie din Capitală. Acestea sunt doar o parte din rezultatele unei operaţiuni desfăşurate de agenţii de circulaţie, pe care şeful Poliţiei Rutiere.

Potrivit lui Diaconu, Poliţia Rutieră desfăşoară nu doar operaţiuni publice, ci şi secrete, ultimele fiind mai eficiente: „Cu câteva zile în urmă, am demarat o mini-operațiune pilot, numită Incognito. Am instalat la intersecția străzilor Vasile Alecsandri şi Alexei Mateevici un echipaj al Poliției Rutiere cu cameră de bord doar pentru două ore, în cele de vârf, când toată lumea se întoarce de la serviciu, pentru a vedea dacă se respectă regimul de circulație”.

Rezultatele s-au dovedit a fi alarmante. „Am avut cinci mașini cu numere ale autoritățile publice care au comis încălcări: două maşini cu numere RM A, două numere cu RM G și una cu RM P. Șoferii au încercat să explice graba, însă, la prezentarea imaginilor video, au fost nevoiți să recunoască și au fost întocmite procesele verbale respective. În total am avut peste 25 de șoferi care se deplasau pe contrasens”, a precizat şeful Poliţiei Rutiere.

Serghei Diaconu a menţionat că agenţii de circulaţie nu fac diferenţa între cei care stau la volan, în dependenţă de funcţia pe care o ocupă. „Avem toleranţă zero faţă de încălcările Regulamentul Circulaţiei Rutiere, cred că şi operaţiunile nopţile albe, dar şi alte operaţiuni au demonstrat că noi nu facem diferenţă şi nici nu admitem gândul că cineva din participanţii la trafic este deosebit. Prioritară este viaţa. Iar atunci când un participant la trafic încearcă să încalce prevederile Regulamentului Circulaţie Rutiere, este cel care poate duce la un accident sau la un traumatism. Acest lucru nu este tolerabil”, a subliniat acesta.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *