Lucrătorii publici din Hînceşti au furat bani de la nevoiaşi.

Sute de mii de lei, destinaţi persoanelor nevoiaşe, au ajuns în buzunarele funcţionarilor. S-a întâmplat în raionul Hânceşti, unde, în ultimele luni ale anului curent, mai mulţi angajaţi ai Primăriei, dar şi unii poliţişti, ar fi primit ajutoare sociale de zeci de mii de lei. Declaraţia aparţine primarului de Hânceşti, Alexandru Botnari, care spune că a anunţat Ministerul Muncii despre această situaţie.

Primarul de Hânceşti susţine că ilegalităţile au fost depistate acum jumătate de an, dar autorităţile încearcă să le ascundă.

„De ajutor social au beneficiat oameni care cu o situaţie financiară destul de bună, persoane care sunt peste hotare. De exemplu, în Hânceşti, trei familii au primit ajutor financiar. Aşa adrese nu există. Ministrul muncii cunoaşte, am discutat despre aceste lucruri, am trimis şi o comisie la Hânceşti”, a spus primarul raionului Hânceşti, Alexandru Botnari.

Preşedintele raionului Hânceşti confirmă că, acum jumătate de an, inspecţia socială din cadrul Ministerului muncii a efectuat un control în acest sens.

„Din aprilie până acum, din presă, de la dl primar, eu aud că sunt încălcări. Un rezultat al acestui control care durează exagerat de mult,din aprilie şi până acum, noi ca autoritate, care suntem responsabili de gestionare în domeniu, nu avem până la ziua de azi”, a menţionat preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac.

Şeful Inspecţiei Sociale din cadrul Ministerului Muncii, Mircea Grigoriev, a confirmat că în acest an, în raionul Hânceşti, au fost depistate încălcărice ţin de repartizarea ajutoarelor sociale. Totodată, el a refuzat să ofere mai multe detalii pe motiv că ancheta este în derulare.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *