Un deţinut din penitenciarul nr.13 a fost bătut cu bestialitate pentru că a vorbit cu un reporter

Un deţinut a fost bătut cu bestialitate pentru simplu motiv că s-a plâns reporterului Jurnal TV pe condiţiile inumane din penitenciarul numărul 13. Cel puţin aşa declară soţia condamnatului. Tatiana Râmbu povesteşte că soţul ei a informat-o, printr-o scrisoare, că are nasul rupt şi că angajaţii puşcăriei încearcă să-i inventeze un nou dosar penal.

Acum o săptămână, 5 deţinuţi ai penitenciarului din centrul capitalei ne-au anunţat că declară greva foamei, până când nu vor reuşi să discute cu unul dintre reporterii Jurnal TV. Spuneau că vor să ne vorbească despre condiţiile inumane în care sunt ţinuţi. Astfel, postul nostru de televiziune a trimis pe adresa Departamentului Instituţii Penitenciare un demers prin care a solicitat o întâlnire cu deţinuţii. Răspunsul a fost negativ. Serviciul de Presă al DIP declara că deţinuţii au făcut o glumă de prost gust.

Astăzi, soţia unuia dintre cei cinci deţinuţi a primit o scrisoare. Bărbatul scrie că de fapt a fost pedepsit aspru pentru că a îndrăznit să i-a legătura cu Jurnal TV.

Afirmaţiile Tatianei Râmbu sunt confirmate şi de un pretins gardian de la penitenciarul numărul 13. Sub protecţia anonimatului, acesta ne-a informat, printr-o scrisoare, că cei 5 deţinuţi într-adevăr au fost maltrataţi. Gardianul mai spune că unii deţinuţi sunt bătuţi, iar altora li se fabrică dosare. Pentru a preveni scurgerile de informaţie, Departamentul Instituţiilor Penitenciare fac orice ca presa să nu intre niciodată în puşcărie, se mai spune în scrisoare. El susţine că în disperare, unii deţinuţi încearcă să se sinucidă. Fapt confirmat şi de soţia deţinutului.

Sursa: jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *