Liderul Uniunii Tinerilor Comsomolisti risca amenda pentru folosirea simbolurilor comuniste

Prima amendă pentru folosirea simbolicii comuniste! Liderul comsomoliştilor, Nicolai Cuharenco, a fost chemat ieri la Comisariatul de Poliţie al sectorului Râşcani pentru a depunde declaraţii care l-ar putea costa între 2 şi 3 mii de lei. Asta deoarece acum trei zile, liderul aripii tinere a PCRM a manifestat în centrul capitalei cu steaguri roşii pe care erau imprimate secera şi ciocanul.

Nicolai Cuharenco, liderul comsomoliştilor, a fost chemat pe 31 octombrie, la sectorul nr. 7 al Comisariatului de Poliţie Râşcani pentru a depune declaraţii referitor la mitingul din 29 octombrie, dedicat celor 94 de ani de la fondarea Comsomolului Leninist şi a 17 ani de la instituirea Uniunii Tinerilor Comunişti din Moldova. Atunci, el şi zeci de alţi tineri au manifestat cu drapele roşii pe care erau imprimate secera şi ciocanul.
Articolul prevede pedepsirea acţiunilor de „Propagare şi/sau utilizare pe teritoriul Republicii Moldova în scopuri politice şi de propagandă a simbolurilor regimului totalitar comunist (secera şi ciocanul şi orice suport cu acest simboluri).La sugestia avocatului său, liderul tinerilor comunişti a refuzat să dea declaraţii pentru presă pe marginea acestui caz. Însă deputatul şi juristul PCRM a calificat acţiunile organelor de drept ca fiind ilegale şi presiune cu tentă politică.
Sârbu a reiterat poziţia Partidului Comunist potrivit căreia niciunul dintre membrii acestuia sau ai Uniunii Tinerilor Comunişti din Moldova nu vor renunţa la simbolica actuală şi vor contesta orice decizie a organelor de drept prin care oricine dintre ei ar putea fi tras la răspundere.
ANNA SMOLNIŢCHI, ADRIAN IANOVICI, VITALIE MOISEI PENTRU COTIDIAN
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *