O asociaţie obştească e găsită vinovată de incitare la discriminare sexuală.

Societatea în sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică a fost găsită vinovată de incitare la discriminare pe criteriul orientării sexuale. Recent, instanţa a dispus ca asociaţia să achite despăgubiri unor persoane care au apărut într-o listă neagră a celor care ar promova drepturile egale pentru homosexuali.

Lista a fost întocmită de bloggerul Vitalie Marian, un activist religios. Ulterior, lista a fost preluată pe site-ul mdn.md de Societatea în sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică.

În această listă au fost incluse mai multe persoane publice, însă doar şase au fost de acord să conteste în judecată informaţiile prezentate pe site, printre care se numără Natalia Ghilaşcu, Sergiu Ostaf, Denis Cenuşă, Oleg Brega, Veaceslav Tofan şi Antoniţa Fonari.

Astfel, prin hotărârea judecătoriei Râşcani, Societatea în sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică a fost obligată să şteargă lista neagră a persoanelor care promovează homosexualitatea, să prezinte scuze publice, dar şi să achite câte cinci mii de lei reclamanţilor.

Potrivit Centrului Genderdoc-M, care s-a oferit să acorde sprijinul juridic reclamanţilor, Societatea a fost găsită vinovată de incitare la discriminare pe criteriul orientării sexuale. „Considerăm că astfel de decizii vor fi o slouţie bună de prevenire a acţiunilor discriminatorii faţă de persoanele cu orientare homosexuală”, se precizează într-un comunicat al Genderdoc-M.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *