Un copil e răpit de bunei

Ajunsă în pragul disperării. O mamă din capitală nu-şi găseşte liniştea după ce socrii i-ar fi răpit copilul. Spune că nu şi-a văzut micuţul de trei luni. Mai mult, se plânge că autorităţile nu întreprind nimic pentru a-i recupera băiatul. Femeia presupune că soţul său ar fi mituit pe cei responsabili.

Drept argument, invocă faptul că socrii săi sunt oameni influenţi cu afaceri de milioane.

De trei luni, Iulia Tocarenco bate la poarta socrilor în speranţa că îşi va revedea copilul. De fiecare dată, însă, nu are parte decât de umilinţă. Astăzi, a fost întâmpinată de soacră. Aceasta nu şi-a schimbat comportamentul nici în faţa camerei de luat vederi.

În câteva minute la poartă au apărut bărbaţii – soţul şi socrul Iuliei.

Tânăra se teme că fosta ei familie va mitui judecătorii şi ea nu-şi va mai putea vedea vreodată copilul. Mai ales după ce Judecătoria Botanica a decis că, cel puţin până la pronunţarea sentinţei de divorţ, băiatul de 8 luni trebuie să locuiască împreună cu tatăl său şi buneii.

Tânăra mamă şi avocata sa spun că au bătut la nenumărate uşi, dar nimeni nu a mişcat un deget. Am încercat să aflăm de la procuratura sectorului Botanica de ce nu s-a pornit o urmărire pe cazul răpirii copilului, dar în zadar. Procurorul care se ocupă de caz a plecat în concediu, iar echipei Jurnal TV i s-a interzis să filmeze.

Avocata susţine că nici organul de curatelă şi tutelă a sectorului Botanica nu a întreprins nimic pentru a apăra drepturile mamei. Şi aici funcţionarii, plătiţi din bani publici, nu erau la locul de muncă.

Instituţia a lăsat problema la discreţia instanţei de judecată. Tinerii s-au căsătorit în luna noiembrie a anului trecut. Totul părea perfect, dar calvarul ar fi început după naşterea fiului. Iulia spune că soacra îi reproşa mereu că nu-i va putea oferi educaţia cuvenită copilului. În iunie, tânăra a fost gonită din casă, fără să-şi ia măcar rămas bun de la micuţ. Cazul este examinat la Curtea de Apel, iar dacă va fi nevoie, mama este dispusă să meargă până la CEDO.

Sursa:jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *