Mai mulți procurori sunt învinuiți de primirea a 130.000 de euro pentru a distruge un dosar

Procuratura Generală este acuzată de falsificarea faptelor în cazul lui Alexei Veretca, ucis în aprilie, în Codrii Orheiului. Potrivit rudelor şi a avocatului familiei, procurorii ar fi primit bani pentru a distruge detalii semnificative din dosar. Reprezentanţii Procuraturii Generale resping aceste acuzaţii.

Avocatul părţii vătămate susţine că omorul lui Alexei Veretca a fost premeditat.

„Versiunea Procuraturii este următoarea: că aceste persoane, care l-au omorât pe domnul Veretco, treceau întâmplător pe alături, au auzit împuşcături şi sfadă pe drum. Ei s-au oprit ca să clarifice ce se întâmplă şi după acesta au fugit de la faţa locului, jefuind partea vătămată”, a declarat Roman Zadoinov, avocat.

Mai mult, Zadoinov susţine că cei 18 părtaşi ai omorului nu sunt cercetaţi penal. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Adjuta Cives, procurorii ar fi primit bani pentru ca să distrugă probele.

„Astăzi am vorbit cu o persoană, care este implicată în dosar. El spune că s-au dat 130 de mii de euro, pentru ca acest dosar să fie distrus”, a menţionat preşedintele Asociaţiei „Adjuta Cives”, Alexandru Procop.

Totodată, rudele victimei spun că sunt ameninţate.

„Ne-au transmis mesaje şi ni s-a spus că am copil mic şi dacă nu ne este teamă pentru ceea ce facem şi dacă ştim care pot fi urmările”, a declarat soţia victimei, Tatiana Veretca.

Reprezentanţii Procuraturii Generale resping acuzaţiile.

„Această cauză penală se află în faza de urmărire penală şi toate acţiunile întreprinse de procurori sunt în strictă conformitate cu rigorile legale. În cazul în care „Adjuta Cives” dispune de anumite date care ar confirma acuzaţiile lansate, atunci sunt în drept să le expună într-o petiţie pe care o pot depune la Procuratură”, a declarat ofiţerul de presă la Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Alexei Veretca, o presupusă autoritate criminală din Orhei, numit Krasavcik, a fost împușcat mortal la sfîrșitul lunii apriliez, lângă un restaurant din Codrii Orheiului.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *