Au fost furaţi cu ajutorul internetului, datorita copilului său

Atenţie, părinţi! În numai două zile, copiii lăsaţi fără supraveghere în faţa calculatorului ne pot sărăci de 20 de mii de lei. Este cazul unei familii din Durleşti. După ce a venit factura pentru telefon, părinţii unui băiat de 12 ani au descoperit că Marco a căzut în capcana unor escroci. Astfel, familia a fost băgată în datorii până peste cap. Cum este posibil ca odraslele să ne cheltuie banii fără să iasă din casă, aflaţi din reportajul ce urmează.

Marco are 12 ani şi spune că îi place foarte mult să navigheze pe internet. Mama lui povesteşte că de un an şi jumătate băiatul ei a devenit dependent de un joc online cu tancuri. Acum câteva zile, pasiunea minorului, însă, a devenit problema numărul unu în familie. Un presupus administrator al site-ului tankionline.com i-a propus lui Marco să participe la un concurs, în cadrul căruia urma să câştige un iPhone. Pentru asta, însă, băiatul trebuia să expedieze cât mai multe sms-uri la un număr scurt din Rusia. El, însă nu a fost informat că fiecare mesaj costă 55 de lei.

S-a îndeletnici atât e mult, încât reuşea să cheltuie pe minut câte 500 de lei. Băiatul susţine că pretinsul administrator al site-ului i-a cerut să nu spună nimănui despre participarea la concurs, pentru că ar fi un secret. În goana după cadoul râvnit, care costă pe piaţă aproximativ 10 mii de lei, copilul a cheltuit de două ori mai mult şi putea să mai cheltuie câteva zeci de mii, dacă părinţii săi nu-i dădeau de urmă.

Gluma, însă, s-a dovedit a fi o datorie reală de aproape 20 de mii de lei. Familia Anghel spune că nu are bani să plătească şi acuză operatorul de telefonie fixă de iresponsabilitate. Tatăl lui Marco crede că Moldtelecom ar fi trebuit să intervină.

Solicitat de Jurnal TV, responsabilii de la Moldtelecom au spus ca vor încerca sa rezolve amiabil situaţia creată. Părinţii lui Marco intenţionează să depună o plângere la Procuratură pentru ca oamenii legii să tragă escrocii la răspundere.

Sursa:jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *