Noi fraude la „Moldovatransgaz”, companie fiică a „MoldovaGaz”.

Gazul ar costa mai ieftin, dar cu o condiţie: conducerea „MoldovaGaz” să fure mai puţin. Agenţia pentru Reglementare în Energetică afirmă că a descoperit noi fraude la „Moldovatransgaz”, companie fiică a „MoldovaGaz”. O inspecţie de la ANRE-ului a stabilit că firma a umflat artificial preţurile de achiziţie ale unor conducte cu 71 de milioane de lei, bani incluşi ulterior în tarif.

Conducerea „Moldovatransgaz” neagă acuzaţiile.

ANRE susţine că în perioada anilor 2007-2011 furnizorul de gaze a cumpărat ţevi prin intermediul mai multor companii off-shore, dar şi de la o serie de firme fantomă din Republica Moldova aflate pe lista neagră a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Acesta va fi cel de-al treilea raport ANRE ce va fi remis procurorilor spre examinare. Anterior, procuratura Generală a mai deschis două dosare penale în cazul SRL „Moldovatransgaz”.

Precizăm că „Moldovatransgaz” a mai fost obiectul unor controale efectuate anul acesta de ANRE. Autoritatea susţine că pe lângă cheltuielile suplimentare de 71 de milioane, anterior, compania a mai admis majorări nejustificate a costurilor de construcţie şi reparaţie a gazoductelor de aproape 170 de milioane de lei.

Sursa:jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *