Reținerea a 4 persoane învinuite de păstrarea substanțelor halucinogene

Procuratura Generală a contracarat activitatea ilegală a mai multor persoane ce promovează tradiţiile lumii interlope.

Recent, procurorii au expediat în instanţa de judecată patru cauze penale în privinţa a 4 bărbaţi  învinuiţi de păstrarea substanţelor narcotice fără scop de înstrăinare şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

În primul caz,  un bărbat din Căuşeni este învinuit de procurori că, în luna august curent, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate şi ridicate 291 grame de marijuană, 20 cartuşe militare calibrul 5,45 mm şi un focos de model ,,УЗРГМ”, deţinute fără autorizaţia corespunzătoare.

Cauza penală a fost expediată conform competenţei în Judecătoria Căuşeni pentru examinare.

La un alt interlop, în cadrul percheziţiei corporale autorizate, a fost depistat şi ridicat un pistol încărcat cu 6 cartuşe calibrul 6,35, pe care acesta îl păstra ilegal. Procurorii au transmis cauza penală menţionată în Judecătoria Buiucani.

Al treilea bărbat a ajuns pe banca acuzaţilor fiind învinuit de procurori de prelucrarea şi păstrarea a 9,59 grame de marijuană care în august curent a fost depistată şi ridicată din buzunarul hainei în cadrul percheziţiei corporale. Cauza penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria mun.Bălţi.

O cauză penală procurorii au expediat în Judecătoria Comrat. Potrivit rechizitoriului, învinuitul ar fi prelucrat şi păstrat 0,16 grame de heroină pînă cînd în cadrul percheziţiei corporale a fost depistată şi ridicată de către organele de drept. Concomitent, în cadrul percheziţiei la domiciliul acestuia a fost depistat un pistol cu 4 cartuşe calibrul 45, păstrate ilegal de către învinuit.

Din datele procurilor, bărbaţii au vîrste cuprinse între 28 şi 51 ani, anterior au mai fost condamnaţi, iar unul dintre aceştia are antecedente penale nestinse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *