Tot mai mulți copii bătuți și abuzați sexual acasă și la școală

Tot mai mulţi copii sunt abuzaţi în ultima perioadă. Numărul infracţiunilor comise a crescut cu apoape 80 la sută în nouă luni ale acestui an, comprativ cu aceeaşi perioadă a lui 2011. Potrivit oamenilor legii, în cele mai multe cazuri, copiii sunt victime ale infracţiunilor de gen sexual.

În nouă luni ale acestui an au fost deschise peste 950 de cauze penale, comparativ cu 543 în 2011. În cele mai multe situaţii, copiii au fost victime ale infracţiunilor de gen sexual. Totodată au fost înregistrate peste 40 de cazuri de vătămare corporală.

Şi numărul violenţelor asupra copiilor în mediul de învăţământ a crescut de patru ori, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, dacă în nouă luni ale anului 2011 au fost înregistrate puţin peste 30 de cazuri de violenţă fizică în şcoli şi grădiniţe, anul acesta sunt 121 de cazuri. Este vorba, în special, despre violenţă între copii, iar în 10 cazuri – din partea cadrelor didactice.

„În şcoală trebuie să facem multe lucruri ca să asigurăm această protecţie a copiilor. Sancţiunile nu sunt foarte clare. Ministerul Educaţiei a sancţionat şapte directori de şcoală din instituţiile subordonate, au fost eliberaţi din funcţie patru profesori, un director”, a declarat ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Potrivit specialiştilor, cauzele violenţei sunt lipsa controlului din partea părinţilor, plecarea acestora peste hotare, dar şi influenţa negativă a Internetului.

 

 

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *