Au ascuns de controlul vamal marfă de aproximativ 160 mii de lei

Au incercat sa ascunda de controlul vamal marfa in valoare de circa 148 mii lei. Este vorba despre soferii a doua autocamioane înregistrate în Republica Moldova, care transportau mărfuri de larg consum.

Acestia s-au prezentat la postul vamal Tudora pentru efectuarea controlului vamal. Colaboratorii vamali au depistat mobilă, piese vestimentare, piese auto, jucării, mărfuri pentru industria uşoară şi mărfuri electrocasnice, neindicate în declaraţia vamală depusă.

Un alt caz prevenit în timpul operaţiunii a avut loc în cadrul postului vamal Căuşeni Intern-1, unde conform declaraţiei vamale de import a fost efectuat controlul fizic al unui lot de mărfuri cu statut de „ajutor umanitar”.

Oamenii legii au depistat mărfuri prohibite de a fi introduse pe teritoriul vamal al ţării: haine pentru copii, lenjerie de corp, încălţăminte, jucării – toate fiind deja folosite. Valoarea de piaţă a lotului de marfă se estimează la 12 mii lei.

Pe acest caz, de către organul vamal a fost întocmit un proces-verbal, iar lotul de marfă uzată urmează să fie scos de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Sursa. TV7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *