Un nou accident pe calea ferată

Un şofer a dărâmat bariera de protecţie amplasată pe calea ferată de pe sectorul dintre punctele de trecere Volcineţ şi Mogilău, la km 207.

Potrivit informaţiilor, în jurul orei 01:00, o maşină a lovit bara de protecţie, iar, ca urmare, au fost dărâmaţi doi piloni. Totodată, a fost scos din funcţiune sistemul de activitate al pasajului, ce include semnalizarea şi sonorizarea acestuia.

Sistemul de activitate al pasajului nu mai poate fi restabilit. Cazul este cercetat.

Publika.md aminteşte că în noiembrie 2011 un tren a lovit un microbuz,în apropierea satului Bulboaca, Anenii Noi. În urma accidentului, au decedat opt persoane. Şoferul microbuzului s-a făcut vinovat de comiterea incidentului şi a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare.

La începutul acestei luni, un alt microbuz cu pasageri a fost spulberat de un tren de mărfuri. Accidentul s-a produs în apropiere de staţia Mereni, din raionul Anenii Noi. În urma impactului fatal, au murit patru persoane. Pe numele şoferului microbuzului a fost deschisă o cauză penală.

Drept urmare a acestora, Ministerul Transporturilor a primit indicaţii de la prim-ministru, dar nu şi banii necesari pentru instalarea barierelor la trecerile de cale ferată. Ulterior, ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, a promis că în viitorul apropiat vor fi instalate bariere la 13 treceri de cale ferată, unde, în ultimii ani, au fost înregistrate accidente grave. Banii urmează a fi alocaţi din Fondul Rutier.

 

Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *