Riscă ani grei de pușcărie după ce și-au răpit prietenul

Trei tineri de 20, 24 si 26 de ani au fost retinuti de politie dupa ce si-au rapit prietenul. Acestia l-au amenintat cu moartea si au spus ca-l vor spanzura, daca nu le va da 1 500 de euro.

 

Potrivit datelor oferite de MAI, la data de 17 noiembrie, la Directia Antidrog a parvenit o informatie precum ca, un grup de persoane a rapit un tanar din fata unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei.

Astfel, in urma unor cercetari s-a stabilit ca cei trei suspecti sunt prieteni cu victima. Acestia si-au rapit amicul si l-au dus cu o masina, model Peugeout 406, in Codrii din apropierea satului Capriana, raionul Straseni. Aici, victima a fost batuta si amenintata ca va fi spanzurata cu o funie de copac daca nu va achita suma de 1 500 de euro.

La cateva ore dupa incident, victima a fost eliberata, iar suspectii – retinuti chiar in momentul in care primeau suma estorcata. Acestia se aflau in stare de ebrietate narcotica.

In urma mai multor cercetari, oamenii legii au stabilit ca cei trei tineri au plasat niste lucruri in garajul tanarului, iar acuma, obiectele nu mai sunt acolo. Tinerii au recunoscut faptul ca estorcau bani in schimbul lucrurilor pierdute.
Dupa ce au veificat masina suspectilor, politistii au gasit funia pe care tinerii au folosit-o la amenintari. Totodata, in timpul perchezitiei corporale la unul dintre suspecti s-a depistat aproximativ 2 gr de marijuana.

Tinerii sunt cercetati. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca inchisoare pana la sase ani.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *