Vor să-l vadă după gratii

Protest cu scandal la Hârbovăţ, raionul Anenii Noi. Rudele îndoliate ale unui bărbat din Roşcani, ucis cu bestialitate la mijlocul lunii iulie, au venit la poarta suspectului să-şi strige durerea. Îi nemulţumeşte că a stat după gratii mai puţin de o lună. Curtea de Apel din Tighina a decis să înlocuiască măsura de arest preventiv cu arest la domiciliu, pentru că învinuitul nu ar prezenta pericol. Suspectul s-a baricadat în casă şi nu a ieşit să-i privească în ochi pe apropiaţii celui ucis. I-a sărit în ajutor naşul de cununie.

Crima s-a produs în satul Roşcani, raionul Anenii Noi, în casa victimei. Totul, din cauza geloziei, spune ancheta. Agresorul ar fi aflat despre o presupusă relaţie dintre soţia sa şi victimă şi ar fi venit să-i ceară socoteală. Cei doi s-au luat la bătaie, iar bărbatul care se credea înşelat i-a tăiat testiculele presupusului amant, după care l-a lăsat să sângereze. Nici acum, rudele celui ucis nu pot uita imaginea pe care au văzut-o când au intrat în casă.

Suspectul este fost şef de penitenciar, iar rudele se tem că el ar putea scăpa basma curată datorită relaţiilor pe care le-ar avea cu persoane sus-puse. Pe chipul naşului, care i-a sărit în apărare agresorului, nu a sclipit nici urmă de remuşcare. S-a în spectacol în faţa rudelor îndurerate. Ba mai mult, a îndrăznit să spună că victima îşi merita moartea.

Suspectul riscă până la 20 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă. Rudele victimei spun că vor protesta în continuare, până îl vor vedea pe ucigaş după gratii. Decizia instanţei, însă, este irevocabilă şi pe toată durata procesului învinuitul va sta acasă.

Sursa: Jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *