Foşti poliţişti de la Direcţia Antidrog sunt invinuiţi pentru omor

Trei fosti politisti cu varstele de 32, 33 si 43 de ani, angajati ai Directiei Antidrog a MAI, sunt invinuiti de omorul unui barbat, in varsta de 50 de ani. Crima a avut loc cu scopul de a-l deposeda pe acesta de 15 mii de dolari.

 

Potrivit procurorilor, in decembrie 2010, victima a venit la Chisinau pentru a-si schimba apartamentul din mun. Bender cu unul din capitala. Victima urma sa efectueze tranzactia contra unei recompense de 15 000 de dolari SUA. Sub pretextul perfectarii documentelor pentru schimbul apartamentului, invinuitii au chemat victima la Chisinau.

 

 

Barbatul era cautat pe teritoriul transnistrean pentru realizarea schemelor frauduloase si deposedarea persoanelor de apartamente si case.  Astfel, cei trei politisti cunoscand despre faptul ca impotriva victimei autoritatile autoproclamatei republici nistrene au initiat o urmarire penala, contrar tuturor prevederilor legislatiei Republicii Moldova, l-au retinut. Pe teritoriul Republicii Moldova acesta nu avea antecedente penale.
In cele din urma, inculpatii au rapit victima, au batut-o si, utilizand automobilul de serviciu al Directiei Antidrog, au dus barbatul intr-o directie necunoscuta.

 

 

Procurorii informeaza ca, din momentul rapirii victimei, locul aflarii acesteia nu era cunoscut. Pe 8 septembrii 2011, oamenii legii au gasit cadavrul barbatului. Acesta era aruncat intr-o fantana din apropierea satului Cosnita.

 

Cauza penala a fost expediata la Judecatoria sectorului Rascani. Daca vor fi gasiti vinovati, politistii risca pana la 20 de ani de inchisoare sau detentie pe viata.

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *