Un ONG fondat de fiul ministrului Mediului, Gheorghe Şalaru, a beneficiat de 1,5 milioane de lei

Asociaţia EcoCim din Cimişlia fondată de Andrei Şalaru, şi condusă de un activist al Partidului Liberal (formaţiune care l-a promovat în funcţie pe actualul ministru al Mediului), Andrei Prisăcaru a devenit beneficiar al mijloacelor Fondului Ecologic Naţional pentru anul 2012, anunţă portalul Tribuna.

Potrivit Tribuna, care citează date publice de pe pagina Ministerului, la şedinţa din luna februarie, 2012, asociaţia obştească EcoCim din Cimişlia a fost desemnată câştigător al proiectului de organizare a procesului de pregătiri naţionale, promovare a principiilor dezvoltării durabile şi participare la Conferinţa ONU pentru Dezvoltare Durabilă RIO + 20, ce s-a desfăşurat în această vară, în Brazilia. Pentru aceasta din Fondul Ecologic Naţional au fost alocaţi 1,5 milioane lei.

Cimişlia este raionul de baştină al ministrului Mediului şi locul unde Gheorghe Şalaru a locuit până a deveni ministru, la 25 septembrie, 2009. Organizaţia a fost înregistrată la 27 noiembrie, 2009, arată datele publice ale Ministerului Justiţiei, fondator fiind Andrei Şalaru, iar preşedinte – Andrei Prisăcaru.

În anul 2011, Andrei Şalaru, a fost numit membru al Consiliului electoral al circumscripţiei electorale raionale Cimişlia nr. 11 la alegerile locale din partea Partidului Liberal.

Andrei Prisăcaru, directorul EcoCim a precizat pentru Tribuna că asociaţia a organizat deplasarea ministrului și a unor delegați din Minister la Conferința ONU pentru Dezvoltare Durabilă RIO + 20, ce s-a desfăşurat în această vară, în Brazilia”. Totodată, preşedintele EcoCim a confirmat că Andrei Șalaru este fiul ministrului mediului, dar că acesta deja nu se mai ocupă de acest ONG.
Ministrul Mediului nu a comentat situaţia.

Sursa:adevarul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *