Un copil de patru ani a rămas paralizat în urma unui accident rutier

Ar putea rămâne paralizat pentru tot restul vieţii. Este drama unui copil de doar patru ani din satul Vădeni, raionul Soroca, care alături de familia sa, a avut de suferit în urma unui grav accident rutier. Rudele băiatului speră la o minune, dar spun că au nevoie de bani pentru tratament.

De mai bine de jumătate de an, Cristi este ţintuit în cărucior. El a avut de suferit cel mai mult dintre cei patru membri ai familiei Cecan, după ce automobilul în care se aflau a fost lovit frontal de o altă maşină. În urma unei intervenţii chirurgicale la cap, familia lui Cristi a crezut într-o minune care, deocamdată, nu se întâmplă. Mama copilului spune că vorbeşte cu fiul său zi de zi, dar el nu reacţionează.

„Acesta este băiatul mamei, am vrut să am şi eu o milă la urmă, dar s-a întâmplat accidentul. Era un băiat sănătos şi alerga, se juca. După acest accident, s-a schimbat tare mult, de patru luni stau la capul lui şi nu spune niciun cuvânt”, a spus Galina Cecan, mama lui Cristi.

Fratele cel mai mare al lui Cristi, Dumitru, care se afla la volanul automobilului, s-a ales şi el cu multiple traumatisme. Dumitru spune că nu a putut evita accidentul, deoarece celălalt automobil a apărut pe neprins de veste dintr-un nor de colb. Şoferul ar fi plecat imediat de la locul accidentului, iar, ulterior, nu s-a interesat despre starea victimelor.

„Nu ne-a dat ajutor nimic, el nici măcar nu a venit să se arate la mine, măcar să vorbească cu mine. Parcă aşa şi trebuia să fie. Nici măcar să vadă că fratele meu mic e accidentat”, spune Dumitru, fratele lui Cristi.

„Eu cred că rămâne pe conştiinţa şoferului că nu a avut măcar pic de ruşine să vină să vadă în ce stare au rămas toate cele patru perosane şi cât de greu este să stai în spital”, a spus Inga, sora lui Cristi.

Membrii familiei Cecan nu mai văd viitorul. Ei spun că viaţa lor s-a oprit în loc jumătate de an în urmă, când mezinul familiei a devenit de nerecunoscut. Medicii i-au anunţat că băiatul va avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale. Pentru că nu au aceşti bani, ei s-au adresat şi Ministerului Sănătăţii.

„Am scris o scrisoare, dar mi-a venit numai un răspuns că au făcut tot ce a fost necesar şi cu asta s-a terminat”, a spus mama lui Cristi.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *