O femeie din Cantemir a fost reținută pentru trafic de persoane

  O femeie de 24 de ani, originara din Cantemir, a ajuns pe mana politiei. Femeia a racolat trei tinere, consatencele sale, si le-a promis un lucru bine platit in calitate de croitorese in Rusia. Ajunse la destinatie, fetele au fost impuse sa lucreze noaptea fara a fi remunerate.

Potrivit procurorilor, in toamna anului 2011, aflandu-se in Federatia Rusa, in timpul unei discutii telefonice inculpata a promis unor tinere din Cantemir ca le va gasi de lucru la Moscova. Asfel incat fetele proveneau din familii sarace, aceasta le garanta salarii destul de bune. Tinerele, cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani, urmau sa lucreze in calitate de croitorese.

Dupa ce a obtinut acordul a trei fete, inculpata le-a organizat deplasarea in Rusia, achitand toate cheltuielile. Ajunse la destinatie, tinerele au fost adapostite intr-un casa si private de dreptul de a iesi fara consimtamantul suspectei. Timp de doua luni, fetele au fost impuse sa munceasca pe timp de noapte intr-o fabrica de croitorie improvizata, care activa ilegal. Nefiind remunerate pentru munca lor, victimele au reusit sa fuga. Revenind acasa, acestea au anuntat politia. In prezent, inculpata este retinuta. Daca va fi gasita vinovata, aceasta risca pana la 15 ani de inchisoare.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *