Doi parinti din Ocnita sunt nevoiti sa-si deshumeze fiul

Poveste tulburatoare in raionul Ocnita. Dupa ce au inmormantat un om, crezand ca este fiul lor decedat in Rusia, acum cer deshumarea. Parintii tanarului au primit un telefon anonim la care li s-a spus ca fiul lor este in viata, asa ca au inceput sa puna cap la cap toate dovezile.

Acum sunt convinsi ca persoana pe care au ingropat-o in urma cu patru luni nu este baiatul lor. Familia crede ca cineva il tine cu forta sa munceasca sau deja a fost traficat pentru organe.

Parintii lui Ghenadie Vataga, originari din satul Lipnic, raionul Ocnita, au fost informati prin telefon, in luna iulie, ca fiul lor, in varsta de 27 de ani, a murit in urma unui atac de cord. La scurt timp un sicriu cu un cadavru a ajuns la Ocnita, iar familia l-a inmormantat, desi spune ca nu prea semana cu fiul lor.

In luna septembrie familia a primit rezultatul expertizei medico-legale, care a fost o prima confirmare a dubiilor. Tot in septembrie, mama barbatului a fost sunata de o persoana necunoscuta, care a anuntat-o ca cel din sicriu nu este fiul ei.

Ghenadie Vataga muncea la Moscova impreuna cu trei consateni. Doi dintre ei au plecat inapoi dupa inmormantare, iar al treilea se afla in Moldova, insa acasa l-am gasit doar pe tatal sau.

Parintii se tem ca fiul lor s-ar putea afla in Rusia unde ar putea fi exploatat prin munca sau, si mai rau, se roaga ca acesta sa nu fi nimerit in vreo retea de trafic de organe.

Ca sa poata fi pornita o investigatie, familia are nevoie in primul rand sa confirme ca a inmormantat un alt barbat, iar pentru aceasta cadavrul trebuie deshumat. Familia a cerut procuraturii sa autorizeze deshumarea, insa cererea le-a fost respinsa.

Familia sustine ca in cazul in care va fi nevoie, va depune o solicitare si la Procuratura Federatiei Ruse, doar ca sa faca lumina in acest caz.

Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *