Un copil de 12 ani a murit înecat după ce a căzut sub gheață

 
Zi neagra pentru o familie din capitala. Baiatul lor de numai 12 ani a murit inecat, dupa ce a cazut sub gheata. Acesta, impreuna cu doi prieteni, venisera la un lac pentru a patina. Victima a parcurs doar cateva zeci de metri, insa gheata era prea subtire si s-a spart. Copilul a fost inghitit de apa rece si n-a mai putut fi salvat.

 

Totul s-a intamplat in jurul orei 14:00,  pe lacul din Parcul „Lunca Gastei”, din cartierul Posta Veche. Victima, insotita de doi amici, de 12 si respectiv 10 ani, venisera la iaz sa vada daca gheata e buna pentru patinat.

 Baiatul locuia in apropiere. Dupa ce s-a convins ca stratul de gheata il tine, copilul s-a indepartat aproximativ 20 de metri de la mal si nu s-a mai intors viu.

Unul dintre prieteni ar fi incercat sa-l salveze insa nu a putut, intrucat victima era prea departe.

Prin preajma treceau doi barbati care au  vrut sa-l scoata, insa era prea tarziu – copilul nu mai reactiona.

Baiatul a fost scos de un echipaj al pompierilor. Medicii legisti veniti la fata locului nu au putut decat sa constate decesul.Aici au venit intr-un suflet si rudele baiatului, care sunt in stare de soc.

Parintii victimei, dar si ai celor doi copii care au fost martorii tragediei, au fost audiati de politie. Mamele acestora au declarat ca nu stiau unde se jucau copiii lor.

Potrivit politiei, baiatul ar fi murit de hipotermie. Oamenii legii atentioneaza parintii sa nu-si lase copii nesupravegheati. Acesta este primul inec din acest an, din cauza ghetii subtiri.

Sursa: Protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *