Foștii membri ai clanului „Machena” au fost reținuți de poliție

Șapte foști membri activi ai organizației criminale „Machena” sunt cercetați penal pentru deținere ilegală de arme și droguri. Vineri, 7 decembrie, angajaţii Direcţii combatere a crimei organizate au efectuat pe teritoriul raionului Cahul un complex de măsuri de prevenţie şi profilaxie. În vizorul oamenilor legii au ajuns „supraveghetori” din partea fostului clan criminal „Machena”.

Astfel, poliţiştii au efectuat şase percheziţii la domiciliul suspecţiilor. Oamenii legii au ridicat o armă de foc de model „Carabin”, deținută ilegal; 165 cartușe calibru 7, 62 mm, deținute ilegal; două cartuşe de cal. 12 mm şi un cartuş de 9mm; peste 8 kg de marijuana; caziere judiciare, eliberate de organele competente ale Republicii Moldova și României pe două familii diferite; 9 plante de cânepă uscată; trei sticle din polimer, pe pereţii interiori cu depuneri de răşină de cannabis, utilizat pentru consumul marihuanei, un tiuner digital, un monitor digital sustrase anterior dintr-un apartament din oraşul Cahul; o cutie de chibrite cu seminţe de cânepă; mai multe telefoane mobile, dobândite în urma realizării ilicite a drogurilor.

Actualmente persoanele sunt cercetate în stare de libertate pentru infracțiuni legate de droguri și păstrare ilegală de arme și muniții. Suspecții au vârsta cuprinsă între 28-56 de ani, toți sunt locuitori ai raionului Cahul.

Sursa: Unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *